Сияна Мъглова шампионка на купа“Рожен“

Сияна Мъглова  от Аякс Троян спечели  два златни медали на  приключилото състезание за  купа „Рожен“ под връх Снежанка.

Това събитие се провежда за 9-ти път. В него участваха общо над 350 бъдещи спортни звезди, представители на 37 клуба от цялата страна, те се състезаваха в 4 спорта: алпийски ски, сноуборд, ски-бягане и биатлон. Организатори на зимният фестивал, който се провежда вече девета поредна година под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“ са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“Сияна Мъглова шампионка на купа"Рожен"

По отлично подготвените писта и стрелкови рубеж в местността Язовира титлите в индивидуалния старт на 3 км с 3 стрелби отидоха на четири различни адреса. Шампиони при най-малките станаха Сияна Мъглова от „Аякс“ Троян и Любен Любенов от Сапарева баня. При момичетата и момчета младша възраст триумфираха Йоана Джандрева от Стамболово и Иван Зарев от Боровец.

Екатерина Дафовска и Христо Марков  отличиха най-добрите в състезанията по биатлон, с които днес под връх Снежанка завърши деветото издание на форума.

Сияна Мъглова шампионка на купа"Рожен"

Ето и  призьорите от „Аякс“ Троян  на Олимпийски младежки зимен фестивал 2021 

Сияна Мъглива – 2 златни медала,
Александър Андреев – 1 златен и 1 бронзов медал,
Мартин Христов – 1 сребърен медал,
Денислава Дачева – 1 сребърен и 1 бронзов медал
Ралица Йовчевска, Николай Димитров, Ралица Калинова – бронзов медал.
От ръководството на троянския клуб благодарят  за емоциите на  малки / големи бойци и огромната родителска подкрепа, както и на екипа на клуб “ Аякс“.
Със състезанията днес Българският олимпийски комитет спазва традицията да включва нови и нови национални центрове като домакини на Фестивала. Първите три издания бяха в местността Картала над Благоевград, след това в Банско, а Кюстендил и вече се включва и родопския зимен център.
От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри и европейски спортни форуми.

Състезателите от другия троянски клуб „Амбарица“ не участваха в това състезание заради участието им в ДП по ски бягане.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button