Стартира масовата имунизация в МЦ-Троян

Един нов положителен случай на COVID-19 в област Ловеч

Стартира масовата имунизация в МЦ-Троян на 21 февруари с открити 3 имунизационни кабинета – в РЗИ-Ловеч и МБАЛ Луковит за област Ловеч. Имунизирани са общо 79 човека – 60 в Ловеч и 19 в Троян. В Луковит не е имало желаещи да се имунизират.
Днес е изискана информация от всички имунизационни кабинети в Област Ловеч да предоставят данни часовете за провеждане на масовата имунизация и телефони за записване за „зеления коридор“.
Обобщената информация за цялата област ще бъде публикувана на сайта на РЗИ-Ловеч и във ФБ-профила на инспекцията на 22 февруари 2021 г. Всички желаещи граждани, записали се през седмицата в съответния имунизационен кабинет, ще бъдат обхващани своевременно.

Към 09 часа 22 февруари 2021 г. общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 2713, активните случаи са 195, като 71 от тях на болнично лечение, а 124 на домашно лечение и изолация. Излекуваните са 2355. Общият брой на карантинираните лица в областта е 338.

На 21 февруари е новодиагностицирана и хоспитализирана жена на 77 г. от с. Рибарица, пореден случай от семейно огнище. Всички в семейството са карантинирани.

Свързани статии

Back to top button