Стомна на доброто се появи в Троян

Стомна на доброто  се появи  в Троян по идея на Емилия Сиракова.

В троянската  група „Троянци по света“  във Фейсбук Емилия Сиракова предложи  гигантската стомана –  мартеница срещу Информационния-културен център до пешеходния мост да бъде окичена с мартенички с послания през следващите три дни всеки, който има възможност и желание, да купи мартеничка и да я закачи на стомната. „Да се закачи и с  надпис „ако все още нямаш мартеничка, тази е за теб“. Или друго нещо написано, с пожелание, което да донесе радост на непознат човек.
Закачените мартенички ще са за самотните хора, на които няма кой да подари с пожелание за здраве. Но дори и никой да не си вземе мартеничка от стомната, то ще видим колко много добри хора има в Троян, които искат да зарадват някого. Така нашата стомна ще е и още нещо. Тя ще е и Стомна на доброто“, написа Емилия Сиракова.

Едни от първите, които закачиха своята мартеница бе  кметът на oбщина Троян Донка Михайлова, която написа. „Поставих моите мартенички на стомната –  “Ако все още нямаш мартеничка, тази е за теб”. Малко по-късно броят на закачените мартеници на Стомната на доброто се увеличиха.

Призоваваме  идеята на  Емилия Сиракова да окичим Стомната на доброто и  бъде водеща в идните дни  за гости и граждани на Троян, област Ловеч

Свързани статии

Back to top button