Студия „Гласове“ при НЧ „Наука-1870г.“ с нов успех

Петима солисти от Студия „Гласове“ при НЧ „Наука-1870г.“ – Троян спечелиха призови награди в Седмият Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра“. Организаторите  обявиха победителите във всички възрастови групи и кои ще се борят за голямата награда на 27.02 присъствено в Карлово

Професионалното жури с председател – Маргарита Хранова присъди и на петимата  солисти от Студия „Гласове“ при НЧ „Наука-1870г.“ – Троян с вокален педагог Мариета Жекова.
В пета група с първа награда е Михаил Дундев, който ще се бори за голямата награда на присъствения етап на конкурса на 27.02. В същата група, Паолена Бънджева е с трета награда
Във втора група участваха трима състезатели – Преслав Делчев е с втора награда, а за другите две малки дами, това беше първият им конкурс – Мариана Петкова е също с втора награда, а Даная Петкова – с трета, но тя грабна и наградата на Младежкото жури, съобщи вокалната педагожка Мариета Жекова.

Конкурсът е включен в календара на Министерство на културата и се организира от Сдружение Арт палитра , с подкрепата на Община Карлово и НЧ ”Васил Левски- 1861”. Целта на изявата е да предостави сцена за изява на младите таланти на България, които и тази година в града на Левски пеят само на български език. Участници в конкурса са деца и младежи до 18 години, които са разделени в четири възрастови групи. Участието е както индивидуално, така и във вокална формация. Репертоарът се избира в двете направления: „Популярна и забавна песен“ или „Възрожденска и патриотична песен“.

Етапът на живо, който ще се реализира на 27 февруари 2021 година. За поредна година, изпълнението на песен на български език е задължително условие за участие! Професионалното жури =  Маргарита Хранова; Светослав Лобошки; Ефтим Чакъров; Антония Маркова; Емил Струнджев; Петър Алексиев; Асен Митев.

Поздравления за солистите и педагожката  от  Студия „Гласове“ при НЧ „Наука-1870г.“ Троян. Успех на Михаил Дундев

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button