Започва световното първенство по биатлон

Владимир Илиев, Милена Тодорова, Владимир Оряшков и  Мария Здравкова  са представителите на Троян на световното първенство по биатлон  в Поклюка (Словения). Останалите състезатели са  Антон Синапов, Димитър Герджиков, Благой Тодев и Даниела Кадева. За да се запълни състава за щафетата към тях се очаква да се присъедини състезателката от девическия национален отбор Валентина Димитрова, тя ще пристигне в Словения в сряда, на 10 февруари.

Вчера  пристигнаха специалистите от треньорски щаб, а днес към тях се присъединиха състезателите.

В сряда в 16 ч. българско време. българи ще застанат на старт в смесената щафета 4х7.5км.

Започва световното първенство по биатлон

След преминаване на нужните здравни проверки българите са настанени в хотел на 2 км от град Блед, който е изолиран за участниците в т.нар. „облак“. Контактите на всички ангажирани с организацията са максимално лимитирани. Утре сутринта нашите национали ще направят първи тренировки по трасетата на Поклюка, след което треньорите ще определят участниците в дебютната дисциплина от световното.

Според информации от нашия щаб всички състезатели са здрави и тренират на пълни обороти.  За последно Милена Тодорова и Владимир Илиев участваха на европейското в Полша преди седмица, но травми им попречиха да се изявят максимално.  Предполага се, че при Владо Илиев продължителният престой провокира болките в коляното, вероятно това е провокирало и травмата на Милена Тодорова в ръката

Източник
БФБ

Свързани статии

Back to top button