Татяна Стойкова от БСП е кмет на село Калейца

Татяна Стойкова е кмет на село Калейца, Троян съобщиха от пресцентъра на партията.

Тя спечели 163 гласа срещу 92  на Изолда Петрова от ВМРО. Има 4 недействителни бюлетини.

Избирателната активност бе 50% за целия ден. Гласуваха  259 човека от 466 жители на Калейца, област Ловеч с право за гласуване и избраха Татяна Стойкова.

До тези избори  се  стигна след като на 23.11.2020 г. е постъпила оставка от Стела Чолакова – Кмет на кметство с. Калейца, поради трайна фактическа невъзможност да изпълнява служебните си задълженията си повече от 6 месеца, считано от 09.12.2020 г. В момента Стела Иванова Чолакова е в платен годишен отпуск до 08.12.2020 г. Във връзка с това и необходимостта от произвеждането на частични избори в кметство с. Калейца, Донка Михайлова – кмет на община Троян предлага на Общински съвет – Троян да вземе решение за временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство с. Калейца, за периода от 09.12.2020 г. до полагане на клетва на новоизбрания кмет.

Татяна Стойкова е на 41 години и с висше икономическо образование в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ със специалност професионално направление „Администрация и управление“ – Стопанско управление. След завършването си тя практикува професията си в кметство Калейца от 2004 година до ден днешен.

Кметът от  БСП бе временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство до полагане на клетва на новоизбрания кмет съгласно Решение 188 от 09.12.2021 г. на Общински съвет – Троян.

Да припомним, че новоизбраната  кметица също бе временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство преди 4 години след като оставка като кмет подаде Ангел Цветанов(ГЕРБ). След провеждане на изборите беше избрана Веска Мешева от ВМРО .

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button