Владимир Илиев записа скок от 19-места

Милена Тодорова - проблеми с пушката и 58-мо място

Владимир Илиев записа скок от 19-места в преследването на Световното първенство по биатлон в Поклюка (Словения).

Биатлонистът от Троян потегли от 57-ма позиция и след четири грешки в стрелбата се изкачи до 38-мо място в крайното класиране.

Димитър Герджиков е вторият българин, който имаше право да участва в надпреварата на 12.5км. Чепеларецът завъртя шест наказателни обиколки при първите три стрелби и не завърши състезанието.

Емилиян Жаклен от Франция защити титлата си от преди година след като повали всички мишени на рубежа. Сребърното отличие е за Себастиян Самуелсон от Швеция, а бронза е за лидерът в Генералното класиране Йоханес Бьо от Норвегия.

След като Владимир Илиев записа многи добър резулататМилена Тодорова беше единствената ни представителка в преследването при жените. Българката се движеше отлично след първите две стрелби, но имаше проблеми с „пачките“ при третото си посещение на рубежа и това я класираха на 58-мо място с четири наказателни обиколки.

Тирил Екхоф от Норвегия спечели трети златен медал на шампионата след като сбърка два пъти и триумфира в преследването. Второто място е за Лиза Тереза Хаузер от Австрия, а бронза отиде при Анаис Шевалие от Франция

Източник
БФБиатлон

Свързани статии

Back to top button