Започна ваксинирането на учителите в Троян

Започна ваксинирането на учителите и непедагогическия персонал в образователните институции в община Троян.
Това става по специален график, който стартира в четвъртък, 04.02.2021 г. и ще продължи и следващата седмица.  Ваксинирането се извършва в Медицински център – Троян, под контрола на д-р Теодора Вълковска.
Ваксини си поставиха вече учителите от СУ „Васил Левски“ – Троян (4), ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян(8) и НУ „Христо Ботев“ – Троян(2), НУПИ „Проф. Венко Колев“(4), НУ „Св.св. Кирил и Методий“ (4)и ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“(1), Център за подкрепа за личностно развитие – Троян (1). Останалите ваксинирани от сферата на образованието за двата дни са от детски заведения в Троян.

Общият брой на ваксинираните е 42 -ма за двата дни в Троян (6 реваксинации), сподели д-р Теодора Вълковска.  За вчерашния ден са 3 флакон, а днес –  4 флакона. Всеки флакон с ваксини е за 6 пациенти. Другата седмица започва ваксинирането на педагозите от училищата  в другите населени места на територията на общината
„Оценявам изключително високо възможността да сме от първите ваксинирани, защото нашата работа е наистина високорискова и много отговорна – в наши ръце е здравето на децата и ние трябва да сме безопасни за тях. Не виждам по-интелигентно решение и по сигурно средство от това да се ваксинираме. Това показва и опитът, който хората са придобили и по време на други епидемии в човешката история.
Само преди дни всички колеги, които имаха желание, получиха възможност да си направят и безплатни антигенни тестове, за да преценят дали и до колко имат имунитет и да вземат решение дали да се ваксинират“ – разказа Ралица Бенчева, директор на ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян.
Логистичната подкрепа на педагогическите специалисти и на непедагогическия персонал оказаха Регионално управление на образованието – Ловеч в лицето на началника Еленко Начев и на Регионална здравна инспекция – Ловеч, с управител д-р Анета Винева направиха.

Свързани статии

Back to top button