Завърши поредният баскетболен уикенд

Завърши поредният баскетболен уикенд за троянските състезатели. Равносметката е пет изиграни мача, четири победи и една загуба.
След убедителните победи в Троян на 12-годишните в събота,   момчетата до 14г играха с „Раковски“ Севлиево и „Шампион“ Плевен в град Велико Търново.

Троянци отново  победиха категорично с голяма разлика – 90: 31 със севлиевци и  трицифрен резултат  в срещата  с „Шампион“- 116:24.
14-годишните  момчета  играха сплотено и  това ги направи по –  силни. Щом всички гледат в една посока успехът е гарантиран. Нека припомним, че и 12-годишните се справиха със своите съперници отлично благодарение на играта им като отбор и потвърдиха наученото от техния треньор Лъчезар Диков.
Отборът на мъжете  загуби  от тима на „Академик“ Пловдив  в Габрово. Тимът  е изграден само от момчета от Троян, като половината от тях са по на 16-17г. Загубата не може да  притеснява никого, а   напротив, амбицира. Тези момчета играят все по- добре. Трупат опит след всяка изиграна среща и догодина мъжкия отбор на Чавдар ще е в редиците на най-добрите.
След  като завърши поредният баскетболен уикенд тази седмица ще  предстоят доста оспорвани срещи. Още в  сряда, 24.02.2021г., Троян  ще е домакин на мач от елитна лига за кадети до 16г. Нашият тим посреща отбора на Академик Пловдив в мача-дерби, в битка за първо място в групата.
В събота, 27.02. момчета до 12г гостуват в Плевен, за поредния кръг в зона Мизия, на която те са водачи в класирането.
В неделя красивия балкански град отново ще посрещне баскетболните надежди на България. Момчетата до 14г  ще изиграят поредния кръг от зона Мизия в спортната зала „Чавдар“.
Мъжкият отбор  ще играе в  Стара Загора.
Управителния съвет на баскетболен клуб „Чавдар“ изразяват своите благодарности към „родителите, които ни помагат, и навсякъде са с отбора. Малък Троян почти винаги е с най много публика, независимо в кой край на България гостуваме.“

Свързани статии

Back to top button