Д-р Петко Карагьозов с престижната титла в ендоскопията

Д-р Петко Карагьозов е с  престижна титла, с която се отличават изявени гастроентеролози със значителен принос в развитието на ендоскопията, се присъжда за първи път на български лекар

Дебневенецът  е началник на отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда София

Д-р Петко Карагьозов, д.м се присъедини официално към световния елит на гастроентерологичните ендоскопски специалисти, след като получи титлата “привилегирован член” на Американското дружество по гастроинтестинална ендоскопия (ASGE) – Fellow of the American Society of Gastrointestinal Endoscopy – FASGE.

Програмата за привилегировани членове на дружеството е създадена, за да отличи лекари със съществен принос в областта на ендоскопията,.

Д-р Карагьозов заслужено получава признанието като един от гастроентеролозите- ендоскописти с най-голям опит и познания в страната. От няколко години той е сертифициран обучител по ендоскопски интервенции върху жлъчната система и панкреаса с проведени множество практически семинари и обучения в страната и чужбина. През 2020 г. д-р Карагьозов защити отлично докторска дисертация на тема: “Място на холангиопанкреатоскопията в диагностиката и лечението на панкреато-билиарните заболявания”.

Д-р Петко Карагьозов е с  корени  от Дебнево, община Троян и е трето поколение медици. Дядо му е бил рентгенолог . Имал си и прозвище – „ЧОВЕКЪТ – РЕНТГЕН’.
Баща му е д-р Иван Карагьозов  е считан за един от най-добрите специалисти в страната в сферата на гастроентерологията. Завършва през 2004 медицина.

През 2015-та година е е обявен за лекар на „Токуда“ клиник.

Специализира във ВМА. От 2011 работи в Отделението погастроентерология на МБАЛ „Токуда Болница София“ Посещавал курсове по гастроентерология и терапевтична ендоскопия в Германия, Чехия, Холандия и Италия. Член e на Европейскoто дружество по гастроинтестинална ендоскопия, по медицинска онкология, Българското научно дружество по гастроентерология.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button