Деян е кандидат-курсант за НВУ”Васил Левски”

Деян е кандидат-курсант за НВУ”Васил Левски”, съобщиха от Военно окръжие Ловеч.  „Документи за кандидат-курсант във военното окръжие подаде едно много лъчезарно дете от СУ“Св.Климент Охридски“ Троян, пълен отличник от 11 клас, Деян Христов“, пише в прессъобщението.

Всяка година Военно окръжие II степен-Ловеч работи активно по популяризирането на висшето военно образование. Кандидат-курсантите за ВВМУ”Н.Й.Вапцаров” Варна, ВВВУ”Г.Бенковски”-Долна Митрополия и НВУ”Васил Левски” Велико Търново могат да подават документи за ранен и редовен прием в окръжието.
Тази година документи за ранен прием в НВУ”В.Левски” Велико Търново се приемаха до 12.03.2021 г.

В последния ден документи подаде кандидат-курсантът Деян Николов Христов, дванадесетокласник от СУ”Св.Климент Охридски”-Троян, пълен отличник от 11 клас. , тъй като за ранен прием се ползват оценките от предпоследния клас на средното образование. Деян  отива във военното окръжие с писмото, което неговите родители са получили от бригаден генерал Иван Маламов, началник на военното училище в старопрестония град. Ген. Маламов се обръща към родителите на изявени дванадесетокласници от област Ловеч, за да ги увери, че във военното училище  благодарение на  своя преподавателски състав, с модерната материална база може да осигури добро образование и отлична реализация на техните деца като офицери от Българската армия на Република България.

Набиране на кандидати за служба във въоръжените сили на Република
България, служба в доброволния резерв и курсове по начална военна
подготовка – 068 60 39 73 и 0885 40 87 65;
• Справки по военния отчет на запасни и техника – 068 60 39 73 и
0885 40 87 65.
Работно време на окръжието: понеделник – петък
8:30 – 12:00 часа
12:30 – 17:00 часа

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button