Лесна и бърза диетична закуска – Изварничета

Лесна и бърза закуска, диетична за диетеещите, евтина и не дразни стомаха предлагаме днес. –  Изварничета. Това есобствена рецепта на Ангелина Иванова(доктор на педагогическите науки) от Добродан,  област Ловеч – едва ли е неизвестна, но това си е само нейно изобретение

Съставки
Примерни, но ги даваме към 250 г извара.
Извара
Изварата е много полезна за остаряващите жени, защото съдържа калций, който се усвоява по-лесно от този в сиренето. И разни други хубавини има вътре. Аз лично много обичам, но стомахът ми не я понася хич, та я гарнирам с хапчета. Ако премине през термична обработка обаче – проблемите абсолютно изчезват.
И така – изборът е въпрос на наличност и избор. Любимата ми е „Видраре“, тя е скъпичка, но в „Т-маркет“ често я намаляват; в кутийката е вакуумирана и трае много дълго. Хубава и евтина е кашкавалената извара.
Яйца
Те слепват, така че на око. 2 нормални яйца
Растителна мазнина
1–2 супени лъжици. Никога не ползвам зехтин, защото при термична обработка ми мирише. Спокойно може да се сложи олио, аз се правя на сноб и слагам масло от гроздови семки.
Брашно
Това е решаващо. Точно 2 супери лъжици с връх. Брашното само уплътнява. Това не е питка с извара, а питка ОТ ИЗВАРА. Ако брашното е много, става глетава смес.
Сол и подправки
За сол – ако изварата е безсолна. Подправките са абсолютно на вкус, дори може да се сложи от готовите сухи смеси на Picantina или Lidl (те имат сол).
Приготвяне на лесна и бърза закуска – Изварничета 
Разбърква се с вилица. Става продукт с консистенция пак на извара.
С лъжица се правят хълмчета върху тава с хартия. Хартията може да се сложи и направо върху решетката.
Включва се на макс, ако има вентилатор – пуска се отдолу. За това време трябва да са се изпекли отдолу и навярно вътре. След десетина минути се намалява на 200 градуса и вентилаторът се пуска само отгоре. Пече се още вероятно около десетина минути. Абе, гледа се. Изключва се температурата и може да остане само на вентилатор, за да обере топлото. Но ако са се зачервили, вадят се.
Не е задължително, но е добре да се сложат на дървена дъска.
Много са ѝзедни. А пък са трайни.
Гарантираме ви, че това е нещо страшно вкусно.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button