Милена и Антон Синапов  са с най-добро време

Валентина Димитрова от девойките - 39-то място

Милена и Антон Синапов  са с най-добро от време от биатлонистите на България на  спринтовете на 10км при мъжете и 7.5 км при дамите  в предпоследния кръг от Световната купа по  Биатлон който се провежда в Нове Место на Мораве (Чехия).

Антон Синапов записа най-добрия български резултат при мъжете. Биатлонистът от Чепеларе сбърка веднъж при двете си посещения на рубежа и финишира 44-ти.

Димитър Герджиков  зае-81-ва позиция завъртявайки три наказателни обиколки, а непосредствено след него с пет пропуска е Владимир Илиев. Благой Тодев не завърши състезанието.

Победител в спринта при мъжете стана Кантен Фийон Майе от Франция, а втори и трети завършиха Тарей Бьо (Новегия) и Лукас Хофер (Италия).

Милена и Антон Синапов  ще са единствените българи в преследването при дамите. Днес биатлонистката от Троян завъртя две наказателни обиколки и зае 35-то място. Даниела Кадева и Мария Здравкова сбъркаха по три пъти и финишираха съответно 93-та и 98-ма.

Тирил Екхоф (Норвегия) продължава победната си серия и триумфира в спринта на 7.5км. На втора позиция се класира Денис Херман (Германия), а последното стъпало на подиума е за Доротея Вийрер (Италия).

Валентина Димитрова
Валентина Димитрова, Стефани Йолова и Лора Христова

Днес на IBU купата в 10 км. спринт мъже Владимир Оряшков е на   81 място с 2 /0+2/ грешки на 3:30.2 мин., Константин Василев  е на  91 място с 2 /1+1/ грешки на 3:59.7 мин.
Победител Наврат /Германия/
На  7.5 км. спринт жени най-добра младежите е Валентина Димитрова 39 място с 1 /0+1/ грешки на 1:34.0 мин., троянките Лора Христова (2 /0+2/ грешки на 2:00.6 мин)  и Стефани Йолова (3 /0+3/ грешки на 3:33.5 мин) заеха 61-во и 96-то място.
Победител е  Калкенберг /Норвегия/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button