Милена завърши 15-та, Влади -29

Милена завърши 15-та, Влади – 29,  завършиха в масовия старт  преследване в Йостерсунд . Милена Тодорова е  в топ 15.

Момичето от Троян  направи най-доброто си класиране в дисциплината  на биатлон, завършвайки на 15-ото място в преследването, като остана на 1 минута и 12 секунди след победителката Ингрид Тандреволд.

Милена ще участва и в малките стартове на края на сезона
Вчера Тодорова направи най-силното си класиране в кариерата, като финишира на 8-ото място в спринта, което й даде отлична стартова позиция за преследването.

За победителката в днешното състезание стана Ингрид Тандреволд това бе първи успех в кариерата си. Втора завърши беларускинята Динара Алимбекова, а трета се нареди Франциска Пройс.

Владимир Илиев е 29-ти, с 6 грешки и7 наказателни обиколки и изоставане +4.29 от победителя от  в масовия старт –  преследване за мъжете.

Милена завърши 15, Влади – 28 – това е равносметката от последния старт. Този сезон е най-добрият за биатлонистите отТроян Ловешка област и България въпреки  неприятният момент със положителния PSR на Covid-19. Владимир Илиев и Антон Синапов направиха много добри стартове , което  дава повече квоти за Олимпиадата. Милена е в топ 15 най-добрите  в това  преследване и отново доказа класата си.  Българският отбор се представи много добре на стартовете за еверопейското първенство, Световните Купа и първенство

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button