Детска млечна кухня продължава работата си

Детска млечна кухня  в Троян  продължава работата си. Ще бъдат отворени и зареждани по график и пунктовете в ДГ „Буковец“ и ДГ „Мир“ (Троян) и в Орешак, това написа в своята фейсбук страница Донка Михайлова- кмет на Община Троян,  област Ловеч.

Със заповед на министър Ангелов  се преустановяват  посещенията в детски градини и детски ясли, както и в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца.

Това бе причината много родители да запитат дали ще бъде затворена  Детска млечна кухня  в Троян. Отговорът на този въпрос даде Донка Михайлова

„Търсим баланс между подкрепата за младите семейства и възможните здравни рискове. Работното време за раздаване на храна се увеличава с един час, за да се избягва струпване на хора и става от 11 до 13 часа.“, пояснява Михайлова.

При промяна в обстоятелствата, налагаща временно затваряне на кухнята, своевременно ще бъде подадена информация.
От общинска администрацията разчитатна стриктно спазване на всички противоепидемични мерки от ползвателите на тази предпочитана услуга.

Детска млечна кухня при първият локдаун преди година  бе затворена за близо 2 месеца. Но тогава ръководството на Община Троян направиха  консултации с кметове от различни места – работят в малко общини. Към днешна дата общинското ръководство не иска да подлага здравето на децата на риск. “

„Представете си какво би се случило, ако някой от персонала е вирусоносител и/или се разболее. Тревожи ни и неизбежният контакт между родители и деца при струпване пред пунктовете за раздаване на храна.“- написа самата Михайлова тогава.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button