Отборът на България завърши на 14-о мястo

Отборът на България завърши на 14-о място в последната за сезона смесена щафета на 4 по 6 км от Световната купа по биатлон в  Нове Место Милена Тодорова(Троян), Даниела Кадева, Владимир Илиев и Димитър Герджиков допуснаха една наказателна обиколка, използваха 13 допълнителни патрона и финишираха на 5:18.3 минути след Норвегия.
Тодорова направи чудесен първи пост и предаде шеста, Кадева също се справи добре и Илиев стартира от десета позиция.

Най-добрият български състезател използва три допълнителни патрона и предаде седми, но на последен пост Герджиков влезе в наказателен рунд след първата си стрелба, което изпрати българите 14-и в крайното класиране.

Само 15 от общо 25 стартирали отбора завършиха състезанието. Норвегия води за малката Световна купа в дисциплината. Скандинавците имат 228 точки след пет от шестте състезания за сезона. В класирането следват Франция с 211 точки, Швеция със 198 точки и други. Отборът на България е на 25-а позиция със 75 точки.

Норвегия спечели смесена щафета на 4 по 6 км от Световната купа по биатлон. На второ място на 1:08.7 минута финишира квартетът на Италия. трето място е Швеция с пасив от 1:22.7 минути

Норвегия води за малката Световна купа в дисциплината. Скандинавците имат 228 точки след пет от шестте състезания за сезона. В класирането следват Франция с 211 точки, Швеция със 198 точки и други. България е на 25-а позиция със 75 точки.

 

Свързани статии

Back to top button