Отлично представяне на Милена Тодорова

Отлично представяне на Милена Тодорова в спринтът на 7.5км в Йостерсунд (Швеция).Най-добрата българска биатлонистка  записа ново върхово постижение в своята кариера в Световната купа.

При жените синеоката  биатлонистка от Троян беше безпогрешна на стрелбището и с добро ски бягане завърши на 8-ма позиция в крайното класиране с изоставане от +22,3 секунди от победителката.

Още две наши състезателки участваха в спринта. Мария Здравкова сгреши веднъж и финишира 73-та, а Даниела Кадева е 76-та с две наказателни обиколки.

Отлично представяне на Милена  има  огромни шансове да се класира за последния масов старт за сезона. Това е и най-добрият резултат в кариерата на възпитаничката на СБК“АЯКС“ , област Ловеч до този момент.

Владимир Илиев написа в своята Фейсбук страница:Отлично представяне за Милена Тодорова

Милена Тодорова се нареди на 11-о място в спринта на 7.5 км от продължаващото в полския зимен център Душники Здрой европейско първенство по биатлон

Досега най-горното място, което бе заемала Тодорова бе 17-ото. На него българката завърши в индивидуалния старт на 15 км от програмата на световното в Антхолц-Антерселва миналата година

Тирил Екхоф продължава победната си серия и през днешния ден. Норвежката сбърка един път и изпревари Доротея Вийрер (Италия), която мина без грешка през стрелбището. На трето място се класира Ингрид Тандреволд, също без наказателни обиколки.

По-късно през деня ще се проведе и спринта на 10км. при мъжете.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button