Пътните настилки са обработени и проходими

43 снегопочистващи машини са работили през денонощието в област Ловеч

Пътните настилки са мокри и заснежени, обработени и проходими при зимни условия.

43 снегопочистващи машини са работили в денонощието от 7 ч. на 23 март до 7 ч. на 24 март в област Ловеч. Обстановката е спокойна, няма бедстващи и закъсали хора, както и откъснати населени места без ток и вода.

Поради снегонавявания е затворен най-високият старопланински проход „Троянски“. В област Смолян е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала” и „Рожен“, както и по път II-37 Батак – Доспат, път III-197 Доспат – Борино – Тешел – Девин; път III-864 Проглед – Пампорово – Стойките; път III-866 Девин-Михалково.

Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Пътните настилки са  проходими и в Троян.

Движението по път III-357 Троян-Орешак от км 1+520 до км 1+700 в района на градската част на гр. Троян се ограничава за всички МПС поради изграждане на ново мостово съоръжение. Движението се осъществява по обходни маршрути по улиците в гр. Троян и се регулира с пътни знаци.
В денонощието по данните на Оперативния център в РД ПБЗС – Ловеч няма постъпили сигнали за произшествия.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button