Разкриват легла за деца болни от COVID-19

Разкриват  легла за деца болни от COVID-19, бе съобщено на месечната пресконференция на Донка Михайлова -кмет на Община Троян.

По време на заседание на Временния оперативен щаб в Троян се отчита, че на територията на община Троян има карантинирани 129 души, от които 78 са с COVID-19.  Има петима ученици с коронавирус и деветима – от училищния персонал. В детските градини са диагностицирани двама души от персонала.

Предвижда се  разкриване на допълнителни легла, които ще са за деца, диагностицирани с COVID-19 в Детското отделение на МБАЛ-Троян Причината е увеличаващата се заболеваемост, както и разпространението в страната на британския щам на COVID-19, който засяга деца и младежи.

Не се предвижда преустановяване на дейността на социалните услуги, които предоставя общината. Ще бъде увеличен интензитетът на проверките в търговските обекти от общинските служители, съвместно с полицията,

След заседание на Областния щаб се  очаква и увеличаване на леглата в ковидотделенията, както в МБАЛ, където в момента се лекуват осем пациенти с коронавирус, така и в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести. Там са настанени 37 болни със симптоми на COVID-19, от които 16 са с положителни проби при направените PCR тестове. Свободните легла в белодробната болница са 13, а в многопрофилната – две. Има и болни в  интензивно отделение в тежко състояние.
След направен анализ заболеваемостта в Ловешка област 260 човека на 100 000. Прагът  за въвеждане на ограничителни мерки е 300 на 100 хлд.

Повече информация може да чуете във видеоматериала от днешната пресконференция на кмета на Община Троян Донка Михайлова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button