Строителните поръчки – нови бизнес възможности

Строителните дейности, които се възлагат от Община Троян всяка година, откриват възможности за местните фирми да заработят с нов клиент. Особено в кризисни периоди като настоящия, когато сделките в частния сектор са затруднени, договорите с държавни и общински институции могат да компенсират до голяма степен затруднения малък бизнес и да предложат нова посока за развитие.
Факт е, че по-малките фирми често срещат затруднения да разчетат езика на държавната администрация, както и да подготвят и подадат правилно своята оферта. Често за участие в обществени поръчки е необходима специална подготовка и умения, които са различни от тези в частните сделки. Поради тези причини често се подават оферти, които не отговарят на изискванията на Възложителя и неопитен участник бива отстранен, въпреки че на практика той притежава капацитета да изпълни местната поръчка на най-добра цена.

Въвеждането на електронната система за обществени поръчки ЦАИС-ЕОП осигурява отлична централизация на целия процес по обявяване и кандидатстване в една платформа, но често малките фирми трудно боравят с нея и имат нужда от допълнителна подкрепа и разяснения.
На 21-ви и 22-ри април 2021 в хотел „Троян Плаза“ ще се проведе безплатно обучение за строителни фирми, които имат желание да участват в обществени поръчки, но им липсват знания и опит в тази сфера. В обучението ще бъдат представени строителните поръчки, възлагани от общината в последните 2 години, както и планираните за 2021 строителни дейности, които предстои да бъдат отворени скоро. В практическата част ще бъде подробно демонстрирана работата с електронната система ЦАИС-ЕОП и как на практика участниците могат да подадат офертното си предложение през нея.
Поканени са за участие строителни фирми от Троян, Ловеч,Тетевен, Априлци и другите общини в Ловешка област.
*Необходима е предварителна регистрация на office@tender-service.bg или 0894 649 501. Залата разполага само с 20 места, затова не се бавете да заявите участието си. Ако настоящите противоепидемичните мерки бъдат удължени, обучението ще бъде отложено за други дати.

 

Източник
Община Троян

Свързани статии

Back to top button