Строителните поръчки – нови бизнес възможности

Строителните дейности, които се възлагат от Община Троян всяка година, откриват възможности за местните фирми да заработят с нов клиент. Особено в кризисни периоди като настоящия, когато сделките в частния сектор са затруднени, договорите с държавни и общински институции могат да компенсират до голяма степен затруднения малък бизнес и да предложат нова посока за развитие.
Факт е, че по-малките фирми често срещат затруднения да разчетат езика на държавната администрация, както и да подготвят и подадат правилно своята оферта. Често за участие в обществени поръчки е необходима специална подготовка и умения, които са различни от тези в частните сделки. Поради тези причини често се подават оферти, които не отговарят на изискванията на Възложителя и неопитен участник бива отстранен, въпреки че на практика той притежава капацитета да изпълни местната поръчка на най-добра цена.

Въвеждането на електронната система за обществени поръчки ЦАИС-ЕОП осигурява отлична централизация на целия процес по обявяване и кандидатстване в една платформа, но често малките фирми трудно боравят с нея и имат нужда от допълнителна подкрепа и разяснения.
На 21-ви и 22-ри април 2021 в хотел „Троян Плаза“ ще се проведе безплатно обучение за строителни фирми, които имат желание да участват в обществени поръчки, но им липсват знания и опит в тази сфера. В обучението ще бъдат представени строителните поръчки, възлагани от общината в последните 2 години, както и планираните за 2021 строителни дейности, които предстои да бъдат отворени скоро. В практическата част ще бъде подробно демонстрирана работата с електронната система ЦАИС-ЕОП и как на практика участниците могат да подадат офертното си предложение през нея.
Поканени са за участие строителни фирми от Троян, Ловеч,Тетевен, Априлци и другите общини в Ловешка област.
*Необходима е предварителна регистрация на office@tender-service.bg или 0894 649 501. Залата разполага само с 20 места, затова не се бавете да заявите участието си. Ако настоящите противоепидемичните мерки бъдат удължени, обучението ще бъде отложено за други дати.

 

Източник
Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button