Валентина, Стефани и Лора са в топ 10 в света

Валентина, Стефани и Лора са в топ 10 след старта на щафетите по биатлон на старта на 3х6 км от световното първенство за младежи в Обертилиах (Австрия),  като финишираха седми в старта на 3х6 км от световното първенство за младежи в Обертилиах (Австрия).

Валентина Димитрова, Стефани Йолова и Лора Христова, – от Троян завършиха с общо 11 грешки и две наказателни обиколки на 2:39,2 мин. след шампионките от Франция, среброто бе за Словения, а бронзът за Италия, при стартирали 22 отбора.

Валентина, Стефани и Лора дадоха старт на успешния финал за  Васил Зашев, Деян Разложки и Константин Василев(юношеският  състав), който  се нареди 15-и в щафетата 4х7.5 км при 14 допълнителни патрона и 4 обиколки. Поляците се оказаха най-свежи на финала и грабнаха златото с финал 6:08 мин. преди българите, втори са французите, а трети италианците, загубили лидерството в самия край.

В късния следобед днес най-добрите ни биатлонисти Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Антон Синапов и Владимир Оряшков стартираха в мъжката щафета на 4х7.5 км от кръга за Световната купа в Нове место (Чехия). Герджиков предаде 21-ви, след което Илиев изведе тима до 13-о място, което бе запазено от Синапов (макар и с една наказателна обиколка), преди Оряшков да финишира 17-и след три наказателни рунда на последна стрелба.

Сезонът ще завърши с финал в шведския зимен център Йостерзунд от 16 до 21 март

Свързани статии

Back to top button