Владо Илиев завърши на 9-то място в спринта

Българският отбор е топ 20 в света

Владо Илиев завърши  на   9-то място в спринта на 10км. Той  записа отново най-добрия български резултат в спринта на 10км. при мъжете, част от Световната купа в Östersund .

Биатлонистът от Троян е девети. Той  премина дистанцията от 10 километра за 23:22.2 минути с  една грешка от  положение легнал. Бегово Владо е 11-ти днес,  на 28.5 от Самуелсон, пред Стурла, Жаклен и още  други световни биатлонисти.

Да напомним, че на същата писта Илиев взе сребърния медал в индивидуалната надпревара на 20 километра на Световното първенство през 2019 година.

Победа за Лукас Хофер, който не е печелил от 2014 г. Втори е шведът Самуелсон, трети Тарей Бьо от Норвегия.

Антон Синапов е 49-ти, който сгреши  в двете стрелби. Благо Тодев – също е с 1+1 и  завърши на 86-то място.

Владо Илиев завърши и много доброто представяне на българския отбор днес. Милена Тодорова постигна своя най-добър резултат – 8-мото място. При жените синеоката биатлонистка от Троян беше безпогрешна на стрелбището и с добро ски бягане завърши на 8-ма позиция в крайното класиране с изоставане от +22,3 секунди от победителката. Трябва да се гордеем, че и мъжете и жените отборно се класират в топ 20 за купата по нации. Това  е важно  за квотите за олимпиадата – 4 за мъже и 3 за жени

От тези последни стартове зависи и бройката на състезателите, които ще стартират следващият сезон.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button