Задържаха троянци заради наркотични вещества

Задържаха троянци заради наркотични вещества през изминалото денонощие, съобщават от ОД на МВР Ловеч.

21-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 11 март около 13.00ч. при управление на лек автомобил в с.Орешак е спрян за полицейска проверка, при която в превозното средство са открити найлонов плик и кутия от цигари, съдържащи общо 90 грама суха, зелена тревиста маса – канабис.

По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от НК и работата продължава.

В ал. 1 на същия член са определени границите на наказанието, което може да бъде наложено при произвеждане, преработване, придобиване или държане с цел разпространение – лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Наказанията за този вид престъпления варират според конкретния случай – от парична глоба до ефективно изтърпяване на присъда лишаване от свобода. От значение са събраните доказателства по наказателното производство и съдебното минало на лицето

Задържаха  на 11 март, след получен сигнал, служители на РУ Троян са извършили претърсване в жилище в града, обитавано от 20-годишен мъж. В хода на процесуално-следствените действия полицаите са открили и иззели найлонова топка съдържаща 30 грама суха, зелена тревиста маса. При полеви наркотест веществото е реагирало на канабис.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян  по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Свързани статии

Back to top button