Затвориха Троянски проход за всички МПС

Над 360 машини са обработвали републиканските пътища

Затвориха Троянски проход за всички МПС поради снегонавявания , съобщиха от АПИ. Ще бъде отворен в четвъртък. 510 машини почистват в момента републиканските пътища.

Ограничиха движението по път II-35 Троян – Кърнаре / проход „Троянски“ / в двете посоки за всички МПС поради снегонавявания и за снегопочистване, защото на места преспите достигат два метра и снеговалежът продължава.

Ограничено е също и  преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през проходите „Предел“, „Превала“ и „Рожен“, както и по път I-6 Кюстендил – ГКПП „Гюешево“.

След обилния снеговалеж ограничено е движението през проход „Петрохан“ за всички МПС поради снегопочистване.

Днес в 24 области в България е обявен жълт код за потенциално опасно време. За областите Перник, Софийска, София-град, Кюстендил, Габрово, Търговище, Разград, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково, Велико Търново, Силистра, Русе, Варна, Разград, Добрич, Шумен, Плевен и Смолян предупреждението е за силни валежи от дъжд и сняг. В области има вятър.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Затвориха Троянски проход за всички МПС поради снегонавявания, както и ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през високопланинските проходи „Превала“ и “Рожен” и по път lll-864 Проглед – Пампорово – Стойките в област Смолян.

За актуалната пътна обстановка може да следите в сайтовете Троян Експрес и Областта.com, както  от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button