100 чувала боклуци по малко в реката

100 чувала боклуци по малко в река Осъм благодарение на доброволци от Троян, които почистиха  боклуци, застояли  в района на река Осъм в града.

От „Комунални услуги“  ЕООД бяха осигурили ръкавици, щипки за отпадък и чували с различни размери. В акцията бяха около 40 човека.

На земята край реката и моста в Троян  днес  ѝ олекна, защото за близо 3 часа  бяха изчистени участъка от Моста  на Полицията посока Ловеч, някъде до хотел Троян плаза.  Също така имаше и  групичка до блок Къпинчо и стадиона.

Сред „находките” с боклуци  бяха  гуми,  дюшеци, залежавали там с години. Мястото вече е неузнаваемо.

Това се случи по идея на Минко Найденов Боровски – млад мъж , живял 11 години в Испания. Върнал се  в родния град. Той е с удивителна енергия и отношение към обществения живот.  вчера писахме, че благодарение на него и други млади хора едно незаконно сметище вече е в историята. С багер от Комунални услуги са извадени 120 чувала с боклуци.

Днес  в инициативата се бяха включили  и „най-вече за многобройните малчугани- баскетболисти от „Чавдар“ Троян, област Ловеч, които много отговорно и въодушевено се бориха с боклука.

Също така в групата добротворци  бяха и служители на Община Троян, но като граждани, други жители на града, майстор-занаятчия. Имаше и  троянци неживеещи в града, но се бяха върнали специално за събитието.

„Днес Троян показа човешкото си лице към природата!“ – написа Николай Тодоров, който заедно с Минко нагазиха през реката и почистиха  отсрещния бряг на реката.

„100 чувала боклуци по малко в река Осъм! Благодаря на всички взели участие природата, ще ви се отблагодари!, написа Боровски.


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button