Аварийно се ремонтира мост в Бели Осъм

Аварийно се ремонтира мост в Бели Осъм, махала Зеленика, община Троян, ни пишат доволни жители на селото.
„Работниците от БКС ЕООД – Троян продължават възстановителните работи по един от мостовете на махала (улица) „Зеленика“ – Бели Осъм.
Те изграждат подпорна стена, за да спасят моста, разбит от тежките камиони с дърва.
За съжаление, всичко се прави ръчно, при трудни условия (до „обекта“ слизат по една виеща се тясна пътечка, а цимента се подава по тенекиен улей).
Благодарим за бързата реакция на БКС и за усърдието и отговорната работа на работниците.
И, нека си го кажем, никой не потърси отговорност от фирмите, които непрекъснато нарушаваха ограничението за тегло на превозните средства.“

До началото на 19-ти век долината на река Бели Осъм не била населена. Само там където в река Бели Осъм се влива Княжевската река имало малко ханче със собственик някой се Бальо. В края на 18-ти и началото на 19-ти век започнали кърджалийските безчинства и хората от равнините започнали да бягат в планината. Ханът на Бальо се препълнил с бежанци. С припечелените от тях пари ханджията започнал да купува имоти. Построил втори хан, после 10-ти, 20-ти и така за кратко време изкупил цялата планина. Оттогава хората наричат близките околности Бальова планината и това име се е запазило и до днес. Бежанците започнали да се заселват около хановете на Бальо и така възникнало село Бели Осъм. Сега селото, заедно с бившата си махала Чифлик, е дълго поне 20 км.(Уикипедия)

Аварийно се ремонтира мост в Бели Осъм, махала Зеленика, Ловешка област –  новина, която ни кара да се усмихнем.  Със съдействието  на Община Троян и Горското стопанство в града ще бъдат взети мерки.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button