Благотворителна кампания за ОбУ „Иван Вазов“

Благотворителна кампания  стартира за набиране на средства за  ОбУ „Иван Вазов “ Дебнево, съобщиха от училището.

Тази година Обединено училище „Иван Вазов“ – Дебнево   навършва 140 години от своето съществуване, а през септември България ще отбележи 100 години от смъртта на техния патрон Иван Вазов.
По повод тези две годишнини ние подехме инициативата да бъде нарисуван портрет на патриарха на българската литература върху фасадата на училището в Дебнево, община Троян.
С цел осъществяването на тази патриотична идея ръководството на училището  стартира благотворителна кампания.Благотворителна кампания за ОбУ "Иван Вазов"

Събраните средства ще бъдат вложени в стенописа, който ще е с приблизителна големина 20 кв.м .
„За нас е кауза да утвърждаваме родовата памет и да я предаваме през поколенията.

Ако и вие припознавате тази кауза като своя, ако приемате този проект като общозначим за Дебнево, можете да дарите средства на сметката на училището.
Да припомним, че пред училищата в селата Дебнево и Врабево преди 4 години бе надвиснала огромната опасност да бъдат закрити поради недостиг на деца. Тогавашното ръководство на Община Троян бе изправено пред дилема. Кое училище да се закрие.?!
Но тогава се появи една идея на Министерството на образованието, за обединените училища. Община Троян (област Ловеч) прегърна тази идея и започна изготвяне на документите за извършване на обединяването. Трябваше да реши в кое от селата да е регистрацията на училището. Общинските съветници решиха, че ако адресът на училището е във Врабево, то обединеното училище може да бъде предложено за защитено, защото тогава ще отговаря на критериите за отстояние на повече от 20 км от общинския център. Регистрацията в случая бе най-маловажен фактор, но той обърна каруцата. Започна се една сага около този проблем. В крайна сметка регистрацията бе сменена – да е в Дебнево.

Благотворителна кампания старира:

Райфайнзенбанк – клон Троян
БИК: RZBBBGSF
BG06RZBB91553104493500″

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button