Да пазим въздуха чист, призовават ученици

Да пазим въздуха чист, това бе мотото на днешната инициатива на  деветокласници от СУ „СВ. Климент Охридски“ Троян, които засадиха дръвчета близо до детската площадка до бл. 13 на жк. Лъгът . Поводът бе  Деня на земята – 22 април.

Да пазим въздуха чист!
В групата са и помагачите на деветокласниците. Горските надзиратели Калин Злийски и Стефан Илковски от ДГС Троян и гл. експерт Таня Рогачева

Идеята е на самите ученици – желанието им е да допринесат за чистотата на въздуха в родния град. Със съдействието на Държавно горско стопанство – Троян, които дариха дръвчетата и Община Троян, Ловешка област насърчавани от учителите си –г-жа Маргарита Мехмедалиева и г-жа Борджукова и училищното ръководство, момчетата и момичетата от 9-а клас дадоха живот на 6 бели брези, 5 червени дъба и 9 смърча.

Да пазим въздуха чист, призовават ученици
Иванка цекова – директор на СУ“Св.Климент Охридски“

В засаждането взе участие и  гражданин, който  обясни на учениците за дръвчетата. Таня Рогачева, гл. експерт „Екология“  от община Троян поясни и разясни на колко метра  едно от друго дръвчетата трябва да се засаждат, за самите видове и др.  Горските надзиратели Калин Злийски и Стефан Илковски от ДГС Троян показаха етапите на  операцията. Директорът на училището Иванка Цекова също все активно участие, чрез своя опит .

Да пазим въздуха чист – призоваха учениците.

Надяваме се жителите на района да оценят усилията на учениците и да пазят младите фиданки, така с общи усилия градът ни ще бъде по- чисто и по- уютно място за всички!

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button