Децата от „Здравец“ призоваха: „Да пазим Земята!”

Децата от ДГ „Здравец“  Троян призоваха: „Да пазим Земята!” с пъстър празник.
Подготовката за Деня на Земята в детската градина бе започнала седмица по–рано. Основното, на което бяха  акцентирали учителите, е да научат малчуганите да не замърсяват околната среда, да се грижат за нейната чистота и да обичат природата.

Бяха изготвили  специални табла, много рисунки и изделия. Всички деца знаеха какво се отбелязва на 22 април по целия свят. Те бяха подготвени за това какво трябва да правим, за да пазим нашата планета чиста.
Самия Ден на Земята малчуганите отбелязаха с песнички и стихчета, посветени на майката Земя. Рисуваха върху стреч – фолио, специално опънато за целта в двора на детската градина, а като кулминация на празника бе засаждането на дърво в двора на градината от каките и батковците от IV подготвителна група „Мечо Пух”.
Екипът на детското заведение  „Здравец” Троян,  (Ловешка област) обещава и в бъдеще да си поставя ясни цели с какви конкретни действия да приучи децата да опазват околната среда.

Международен ден на Земята – 22 април, в България на 14.12. Той  е нерелигиозен празник. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда и опазване на планетата Земя.

Децата от ДГ „Здравец“ с  тези изяви призоваха „Да опазим околната среда, за да я има планетата Земя!“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button