Иван Миховски отново ще е депутат

Иван Миховски от ПП“ГЕРБ“ отново ще е депутат след като получи 2162 преференции на парламентарните избори. Той измести  бившия вътрешен министър Младен Маринов и третия Ирина Митева, които са с  1568  и 1059 преференции.  ГЕРБ спечелиха с 35.11% в областта.

Така депутати в 45-то НС стават  зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който беше водач на листата в Ловешкия избирателен район и троянецът инж. Иван Миховски.

Инж. Иван Миховски  е роден на 20.06.1980 г. в Троян,  е инженер. Управител на фирма за автомобилно оборудване. Бил е общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Троян.  Той довърши мандата на кмета Корнелия Маринова в 43-то Народно събрание. След това бе избран за депутат и в 44-то НС.

Останалите три от общо петте мандата за региона са за „Има такъв народ“ – Станислав Балабанов,  „БСП за България“ – Ирена Анастасова и ДПС – Рушен Риза, които влизат в новия парламент като водачи на листата

Иван Миховски  и Нанков ще са депутати отново. Разликата от миналия парламент е, че червените  имаха двама депутати:  д-р Валентина Александрова от Троян и Милко Недялков от Ловеч. Сега ще Ирена Анастасова от София и е  с 601 преференции за разлика  от  Александрова, която  е с 1097, а Милко Казанджиев – 2062.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button