Момичетата от  ФК“Чавдар“- изненадата в Дряново

Момичетата от  ФК“Чавдар“ Троян бяха изненадата в Дряново на турнир за момичета до 13г., организиран от БФС. Те поднесоха най-приятната изненада  за своите треньори, родители и фенове в Дряново.

След 3 победи срещу отборите на ФК „Янтра“ Габрово (6:0), ЖФК „Варна“ Варна (7:1), ФК „Боруна“ Царева ливада (4:2) и минимална загуба от ФК „Етър“ Велико Търново (2:1) завоюваха второ място на турнир за момичета до 13г., организиран от БФС.

Троян изненадаха своите съпернички  с нападателен футбол,  борбеност, оформени голови атаки в турнир за момичета до 13 години в Дряново. След завръщането в отбора след карантина от COVID-19 близначките Даяна и Християна Банкови, сякаш целият отбор се промени и показаха своите възможности. Те отново показаха, че са са силни и умеят да играят този мъжки спорт.

Момичетата играят  на терен 1/4 от големия или 55/20. И заради по-малката големина играчите по-динамично прехвърлят топката от едната врата към другата, а това води до по-бързо изморяване. Именно заради това е необходимо в женският футболен отбор да има повече състезателки, за да има ресурс от резерви, сподели Димитър Колев, президент и треньор в „Чавдар“.

От Българския футболен съюз  в лицето на г-н Трендафилов (той награди и момичетата) изразиха удовлеторение от напредъка на троянските футболистки и пожелаха да играят все така  и да имат повече победи

Израстването на троянки има заслуга вече покойния бат Сашо или Александър Николов, който даде АБ-то във футболната игра. Сега негови наследници Владислав Трифонов- играещ треньор и Димитър Колев, които са много доволни от успехите на техните възпитанички

Следващият турнир за момичетата е 24-25.04. 21г. По средата на месеца се очаква да започне и пролетния полусезон за 7-ци, 9-ки, 11,-ки и отборите от по-големите възразстови групи.

Момичетата от  ФК „Чавдар“ бяха изненадата в Дряново, но  и подмладеният мъжки отбор също много приятно ни радва със своите победи в пролетния полусезон.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button