На 7 април се отбелязва Световният ден на здравето

На 7 април се отбелязва Световният ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация (СЗО) през 1948 г. Всяка година този ден, отбелязващ годишнината от създаването на организацията, е с различно мото, акцентиращо върху приоритетна тема, с която е ангажирана СЗО.

По този повод Общинска администрация Троян поздрави всички работещи в сферата на здравеопазването с поздравителни адреси:

Отбелязването на Деня на здравето и Деня на здравния работник в условията на пандемия има особено значение. Така усещаме по-дълбоко и по-искрено смисъла на здравето – своето и на близките си и отношението си към хората, които са до нас в труден момент – лекарите, здравните работници и фармацевтите. Кризата с COVID показа колко много ги цени обществото ни, което преди често подлагаше на съмнение отношението си към тях. Нека в този ден мълчаливо да се поклоним пред паметта на онези 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки, които загубиха живота си в битката с COVID.

Нека с искреност и уважение им честитим Световния ден на здравето и Деня на здравния работник. 

„Уважаеми лекари, медицински специалисти и фармацевти, бъдете здрави, за да имате сили да се грижите за нашето здраве! Бъдете успешни и удовлетворени!

На 7 април се отбелязва Световният ден на здравето се отбелязва в 191 страни в света от 1950 година. В България от 1964 година се отбелязва като Ден на здравния работник

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button