ОУ“Иван Хаджийски“ Троян светна

Видео от цялото събитие

ОУ“ Иван Хаджийски“ Троян светна и това се случи на тържественото запалване на декоративното фасадно осветление на сградата на основното училище, което се състоя в 20.00 часа, на първи април 2021 г.

На събитието присъстваха ученици и учители. Официални гости бяха Иван Миховски, народен представител в 43-то и 44-то Народно събрание и инж. Петко Пенков, председател на Общински съвет – Троян.
Празникът започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Калин. Слово произнесе директорът на училището Ралица Бенчева.
Седмокласничките Емили Луканова, Мирела Минкова и Симона Панамска поздравиха гостите с художествен рецитал и заедно с преподавателката по музика Ценка Банкова изпълниха химна на училището.

През 2021 година ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян отбелязва два големи юбилея – 150 години от основаването на образователната институция и 125 години от построяването на сградата на училището. Те ще бъдат чествани с гордост и редица инициативи през цялата година.

Първата от тях беше естетическото осветяване на сградата. Фасадата на „жълтото училище“ засия с ефектни светлини, символизиращи трикольора на България.
„Това е подаръкът, който ние, ръководството и учителите от ОУ „Иван Хаджийски“, правим на троянци и на гостите на града ни!“ – каза в словото си Ралица Бенчева.

По повод юбилейните годишнини предстои още в двора да се монтират пейки-книги, да се изгради СТЕМ център по роботика, да се открие сензорния кабинет. Пред фасадата на училището ще се поставят автентични декорации от кресненски камък.

„Всичко това е възможно благодарение на неуморния труд на педагогическия, на административния и на помощния персонал! Отдадени на каузата „училище „Иван Хаджийски“ хора, с които в момента работим по 15 национални проекти и програми, на обща стойност малко над 120 000 лв. Благодаря на моите колеги, на приятели на училището, на г-н Иван Миховски! Те ме подкрепят и в най-смелите ми начинания!“ – каза Ралица Бенчева.

ОУ“ Иван Хаджийски“ Троян светна и с празнична заря.Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button