Природонаучен музей в Черни Осъм на 50 г.

Природонаучен музей в Черни Осъм, троянска община,   тази година навършва  50 г.

По този повод са организирани много  нови инициативи. Една от тях е Юбилейната фото-архивна изложба подготвят от Природонаучния музей в Черни Осъм, област Ловеч.

На 1 май от 13.30 часа в Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм, г-жа Донка Михайлова – Кмет на Община Троян официално ще открие инициатива под надслов „Пролет в музея: Дни на Земята“ и изложба, посветена на петдесетата годишнина от първата копка за създаването на музея.

Екипът на музея, с финансовата подкрепа на Община Троян, е подготвил множество разнообразни събития, с които приятно ще изненада своите посетители.

Инициативата стартира с откриване на изложба „Към безкрая на познанието“, посветена на юбилея. Изложбата съдържа архивни снимки и документи от създаването на музея до наши дни, проследяващи пътя, извървян от много бележити личности. Тя ще бъде разположена в обновения център на Биосферен парк „Централен Балкан“ и може да бъде разгледана през целия месец май.

Няколко дни на Земята ще бъдат  отбелязани активно Месеца за защита на природата с богата програма от образователни инициативи, конкурси и дейности на открито.

Между 20.00 ч. и 22.00 ч. на 1 и 2 май всички желаещи ще могат да участват в едно любопитно събитие – Астрономически дни и нощи, по време на което ще могат да наблюдават звездите с телескоп. От 3 до 5 май в двора на Музея, всеки ден от 10.00 до 16.00 ч., ще се провеждат работилници с природни материали, кратки образователни беседи, „Природно бинго“ и опознавателни походи за любопитни изследователи.

В рамките на програмата посетителите могат да участват и в „Дни на мигриращите птици“ (10 май), както и в конкурс за рисунка „Пролетта и птиците“.

Повече информация на страницата на Музея. Природонаучен музей, село Черни Осъм е най-посещаваните туристически атракции в общината, реализираща средно около 25 хил. посещения годишно.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button