Пролетна изложба в галерия „Серякова къща”

Пролетна изложба в галерия „Серякова къща” Троян  ще се открие по традиция на Велики четвъртък от Страстната седмица.

Всяка година на Велики четвъртък се открива в арт-галерия “Серякова къща“ традиционната Великденска изложба на художниците от Троян.
В нея членовете на Дружеството на троянските художници ще представят своите най-нови творби. Събитието този път ще бъде озвучено от троянския музикант Николай Стойчев, възпитаник на музикалното училище „Панайот Пипков“ Плевен. Той ще изсвири джаз стандарти на саксофон и флейта.
Вернисажът е на 29-ти април от 18.00 до 20.00 часа, при спазване на противоепидемичните мерки, а именно носене на маски, избягване на скупчвания и еднопосочно движение.

Серяковата къща се намира на мястото на родната къща на Георги Серяков (Гио), Ботев четник, загинал през 1876 г. на Милин камък във Врачанския Балкан.

През 2016 г. става един от обектите на Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства – Троян

Галерия „Серякова къща“ е точно това, което благородната й фасада обещава: стил, уют, собствена атмосфера. Петте изложбени зали, галерийният офис, щандът за сувенири, кафе-бар „Арт клуб“ предлагат своето гостоприемство на всеки, избрал да избяга за малко от ритъма на ежедневието
Пролетна изложба в галерия „Серякова къща” ще продължи до 18-ти май 2021 г.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button