Разхлабване на противоепидемичните мерки

Разхлабване на противоепидемичните мерки в страната със заповед на  министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

  1. От 12 април заведенията за хранене могат да отворят и закритите си помещения при използване на не повече от 50% от капацитета си и ограничено работно време между 6.00 и 23.00 часа.

2.  от 12 април врати ще могат да отворят кина, , музеи, галерии и библиотеки. От тази дата се възобновява работата танцовите и музикалните школи, при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

3. От 12 април ще работят и нехранителните магазини, като няма да се допуска повече от 1 човек на 8кв. м.

4. От 16 април се разрешават посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им.

5. Търговските центрове и моловете също отварят врати за посетители от 16 април

6.  От 29 април пък се разрешават и посещенията във всички нощни заведения.

7.  След като по-рано през деня просветният министър заяви, че учениците се връщат в клас. Здравните власти издадоха и графика за връщането им в класните стаи от 12 април. Във висшите училища обаче ще се допуска провеждането само на практически обучения или защита на дипломна работа.

„Не очакваме покачване на случаите на новозаразени с коронавирус след изборите. Нямаше струпване на хора, а ако имаше такова, то бе извън сградите. Мерките се спазваха и се носеха маски“, коментира още проф. Костадин Ангелов.

Разхлабване на  противоепидемичните мерки става със Заповед на министър Ангелов, която може да прочетете в Троян експрес и Oбластта.com

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button