Разхлабват COVID-мерки в страната от 24 април

Разхлабват COVID-мерки в страната след  брифинг на националния щаб  от 24 април. Това стана ясно на брифинг на министъра в оставка проф. Костадин Ангелов и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Със заповед  от утре се разрешават груповите занятия школи, отварят езиковите и образователните центрове при спазване на дистанция от 1,5 м, носене на маски, дезинфектиране и проветряване, съобщи здравният министър в оставка. В областта на спорта се допускат мероприятия на открито с до 30% публика, при дистанция 1,5 метра и маски. Броят на публиката обаче е ограничен до 1000 души в сектор.

По отношение на туристическия сезон от 1 май в страната ще се влиза по три начина. Със завършен ваксинационен курс, отрицателен PCR или с документ за преболедуване в последните 6 месеца, съобщи още проф. Ангелов.

Разхлабват COVID-мерки в страната  със Заповед на  здравният министър. Ангелов допълни, че на 12 часа се следят епидемичните данни в страната. „Ситуацията е напрегната след толкова време на пандемия. Духовното здраве на хората е много важно. Надявам се, че хората са разумни“, коментира още министърът в оставка и напомни, че все още не е приключила пандемията за Троян експрес и областта.com.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button