Цветослав Острев – треньор в БК“Чавдар“ Троян

Цветослав Острев  ще бъде треньор в БК“Чавдар“ Троян. Това съобщиха Българска федерация по баскетбол.

Острев е един най-сърцатите български гардове в НБЛ. Той  изигра последния мач в кариерата си. Това се случи при загубата на неговия Спартак от Рилски спортист с 67:109.

186-сантиметровият баскетболист слага край на професионалния си път на 35 години. Цветослав Острев обаче няма да остане далече от любимата игра, тъй като за него предстои да се отдаде на треньорството в школата на родния си Чавдар Троян.

„Да, спирам да играя професионален баскетбол. На този етап не предвиждам да се състезавам повече професионално в близко бъдеще. Нищо не се знае, всичко може да стане след години. Това решение не взето от скоро, може би от една година бях решил, че това ще бъде моят последен сезон. Не съм искал да го обявявам, за да не се разваля фокусът на отбора. Това е решение, което съм премислил. Аз ще остана в баскетбола. Ще бъда треньор в школата на Чавдар Троян. Няма да чакам до септември, започвам работа още другата седмица. Там се нуждаят от треньор от много време насам. Така съм го решил и ще следвам моето решение“, заяви Цветослав Острев на раздяла.

Цветослав Острев прави първите си стъпки в Чавдар, а не след дълго качествата му са забелязани и от Спартак Плевен, където преминава още като юноша. На плевенския тим той отдава по-голямата част от кариерата си. С екипа на Спартак има две бронзови отличия в турнира за Купата на България, съответно от 2006 г. в Перник и от 2009 г. в Плевен.

Кариерата му преминава още през Ямбол, Черно море Тича и Балкан, като с ботевградчани има два финала в НБЛ. Един от най-добрите подавачи в родния шампионат през последните две десетилетия. Пример за подрастващите, заради трудолюбието и характера си.

 

Източник
https://basketball.bg/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button