Васил Киряков с отлично представяне в състезание по музика

Васил Киряков, 4-ти клас, от ОУ „Иван Хаджийски“ Троян получи грамота и награда за издигане престижа на училището.

Наскоро той участва в състезанието „Ключът на музиката“. Представи се отлично и се класира за участие в националния кръг, което се проведе  през месец март  и се състоя в областния град Ловеч вместо в Пловдив, поради епидемичната обстановка, вместо в Пловдив.

Националното състезание „Ключът на музиката“ за ученици от IV, V, VI, VII и Х клас се организира от Министерство на образованието и науката. Участниците от  страната бяха 474 и разпределени в пет възрастови групи.

Състезанието дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в началния етап на основната образователна степен, трите класа на прогимназиалния етап и в последния.

Участието на нашите ученици в различни извънучилищни конкурси, състезания, олимпиади е много важно. Така те реално се съизмерват със съучениците си, себеоценяват се по-адекватно, събират опит, създават нови контакти и приятелства. Възпитават в себе си състезателен дух и умения за работа в конкурентна среда“ – сподели Ралица Бенчева, директор на иновативното  училище „Иван Хаджийски“.

Васил Киряков  бе  награден от Бенчева, която връчи почетна грамота и на Ценка Банкова, учител по музика. Преподавателката подготви учениците за участие в състезанието изключително старателно и децата постигнаха отлични резултати.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button