Всички ковидлегла в троянските болници са заети

Всички ковидлегла в троянските болници са заети, съобщиха от двете  болници в Троянска община. Ковид отделенията са  запълнени, в своя пик на натовареност са и здравните заведения за областта, съобщиха  от БТА чрез РЗИ Ловеч.

По справка от РЗИ Ловеч активните случаи за 13.04. 2021г. са 875, от които 640 на домашна изолация и лечение и 235 хоспитализирани. В областта има 275 болнични легла за лечение на пациенти с коронавирус, от които десет са за интензивно лечение, които  днес са почти запълнени.
По  справка направена специално  от „Троян експрес“  има пик на натовареност в здравните заведения в Община Троян.

В Белодробна болница Троян ковидлеглата, които са 65  са запълнени. В Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Стоев-Шварц“  в града има 26 ковидлегла, които също са заети. 16 пациента има  във Вътрешно отделение,  3 в  Отделение по анестезия, реанимация и интензивно лечение, 3 в детско отделение, 3 в Хирургическо и в Неврологично – 1. Днес е починал  мъж, който е бил в ОАИЛ  на МБАЛ Троян.

В община Луковит при 50 легла до момента са били разкрити още 15. В лечебните заведения в Ловеч са настанени 86 души.

Средната заболеваемост е 603 на 100 000 души, при 629,5 на 100 000 за страната, заради което региона остава в тъмночервената зона.

Според  д-р Анета Винева – директор на институцията са необходими поне още две седмици, за да се усети разтоварване на лечебните заведения
Всички ковидлегла в троянските болници и в областта са заети. При тази обстановка  до края на месец април не се предвижда организиране на  събития на територията на Община Троян.

Любимият празник на момичетата  „Лазарица“  според общинска администрация  също няма да се състои заради по горе посочените причини.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button