Академия за стартиращи предприемачи в Троян

Академия за стартиращи предприемачи – BASE, започна в Троян. В обучението участват 31 предприемачи от  Троян и региона. Сферите им на активности са твърде разнообразни- дизайн и декорация, дигитална търговия и електронни услуги, туризъм и хотелиерство, образование и социални дейности, авто услуги и др. То е организирано от Съвета на жените в бизнеса в България и от Община Троян.

Основната част от финансирането е осигурено от Фондация „Америка за България“. Най-добрите бизнес проекти, които ще подготвят курсистите в хода на обучението, ще получат финансиране.
Сферите на активности на участниците са: дизайн и декорация, дигитална търговия и електронни услуги, туризъм и хотелиерство, образование и социални дейности, авто услуги и др.

Академия за стартиращи предприемачи в Троян
д-р Стефания Темелкова- преподавател НБУ и предприемач;.Лекция: „От къде да започнем?“
Академия за стартиращи предприемачи в Троян
Академията бе открита от кмета на община Троян Донка Михайлова, Надя Захариева, програмен Директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ във Фондация „Америка за България“, и Ваня Кънева, изпълнителен директор на Съвета на жените в бизнеса в България.

„Академията за предприемачи идва точно навреме. След затворения свят, в който живяхме, днес хората изпитват необходимост да участват в събития и инициативи, да са заедно. Имат нужда от мотивация и окуражаване, за да развият своите бизнес идеи. Имат необходимост от вдъхновение, за да стартират новите проекти на живота си.“, с тези думи се обърна кметът на община Троян, област Ловеч, към 31-та участници.

Академия за стартиращи предприемачи в Троян
Донка Михайлова заяви, че ще внесе в Общински съвет предложение за допълнителна финансова награда, в размер на 4 хиляди лева, към осигурения фонд от страна на Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България, който е 10 хиляди лева.

Академия за стартиращи предприемачи – BASE продължава

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button