Анна-Мария Манушева – европейска вицешампионка

Анна-Мария Манушева - европейска вицешампионка
Цветелина Маринова

Анна-Мария Манушева спечели европейската вицешампионска титла в Лимасол, Гърция. Таня Радулова и Цветелина Маринова се изкачиха на третата стълбичка .

Самбистките от Троян спечелиха три от четири медала  за България на старта на Европейското първенство за юноши, младежи, девойки, мъже и жени.

Анна-Мария Манушева - европейска вицешампионка
Таня Радулова

Анна-Мария Манушева достигна до финала в категория до 65 килограма. Родената в Троян състезателка беше категорична в първите си схватки, като елиминира Валерия Бирюченко от Украйна и Ксения Бакуменко от Беларус. В схватката за златото бронзовата медалистка от Световно първенство за жени (2019) отстъпи на германката Лиза Оберфол. На третото място пък успяха да се наредят Таня Радулова и Антония Колева при 59-килограмовите, Цветелина Маринова в категория до 65 килограма, както и Владимир Борисов при 71-килограмовите.

Анна-Мария Манушева - европейска вицешампионка
На снимката: Антония Колева – бронз, Красимира Томова – треньорка в СК“ЦСКА“ София“ и най-вдясно – сребърната Анна-Мария Манушева

Анна-Мария Манушева анализира представянето си на Европейското първенство по самбо в Лимасол, Кипър пред Боец.бг. Състезателката ни при девойките в категория до 65 килограма спечели сребърен медал за България.

Ето какво сподели тя от Кипър за читателите на Boec.BG:

„В момента сме в залата. Днес започна първенството при мъжете и жените. Плътно сме до тях и им стискаме палци!“, започна Манушева.

„Имах доста силни срещи преди финала, които бяха срещу Валерия Бирюченко от Украйна и Ксения Бакуменко от Беларус. В мача за златото вече бях изморена, напрежението беше в повече, допуснах много грешки, но ще работя по тях и следващото състезание ще бъда по-мобилизирана.“

„През 2019г. отново Европейското първенство беше тук в град Лимасол, където сега за втори път сбъднах мечтата си.“

Анна-Мария Манушева (студентка в Националната спортна академия) споделя още: “ „За сега не ни предстоят състезания, но това не означава, че ще спра да тренирам и да опитвам!   С високо вдигната глава продължаваме напред с Българския национален отбор по самбо!“.

Източник
https://boec.bg/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button