Трима троянци са в националния отбор

Лора Христова е новото попълнение

Трима троянци –  Лора Христова, Милена Тодорова, и Владимир Илиев и останалите най-добри биатлонисти стартират от утре подготовката си за олимпийския сезон. Националите пътуват във вторник рано сутринта за Рамзау, австрийският глетчер ще бъде първата спирка по пътя им към Игрите в Пекин следващия февруари.

Още от сряда нашите ще сложат отново ските-писалки и ще тренират на сняг, на практика само месец след като приключиха предишния турболентен сезон с държавните първенства през април.

С лидерите Владимир Илиев и Милена Тодорова, ядрото на националните ни отбори се запазва със съвсем леки промени. При мъжете отпада Владимир Оряшков, а при жените първият ни тим се подсилва от Лора Христова, която миналата зима направи много силно представяне в стартовете при девойките. Треньори отново са Александър Касперович и Виталий Норицин, като техен помощник сега ще бъде Борислав Панков.

Националите ни ще тренират със ски на глетчера в Рамзау до 29 май. След това предстоят поредица от подготвителни лагери до стартирането на новия сезон със световните купи през декември в Йостерзунд (Шв), Хохфилцен (Ав) и Анеси (Фр). Финалните тренировки преди отпътуването за Игрите в Пекин ще бъдат в Антхолц (Ит).

За тази олимпиада по изключение заради здравната криза Международният съюз по биатлон (IBU) взе решение квотите да се определят до последната световна купа, тъй че броят на нашите състезатели в китайската столица ще стане ясен в края на януари 2022 г. Българската федерация си е поставила за цел да има максимален брой участници – 4 мъже и 4 жени на олимпиадата в Пекин.

Ето и самия национален отбор: Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Благой Тодев, Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова и  Лора Христова (Троян).

Трима троянци  ще са в ядрото на отбора  България и ще  борят за квотите за олимпиадата.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button