Каратеките от „Атнес“ участваха в „Детска карате лига“

Каратеките от „Атнес“ участваха в „Детска карате лига“ във второто издание на „Детска карате лига“, проведено на 30.05.2021 г. в София.

Каратеките от "Атнес" участваха в "Детска карате лига"-1
В очакване на стартовете

От клуба участваха десет състезателя, които се бориха с над 300 състезатели от 12 клуба, малките спортисти от троянския клуб спечелиха седем медала, от които два златни на Виктория Инковска, два сребърни на Еманоела Герганова и три бронзови на Виктория Дочева и Кристиан Ганев.

В турнира се включи съдийска бригада от Троян в състав – Владислав Шишков, Румен Атев, Симеон Дерменджиев, Марин Михов и Марио Бисеров.

„Детската карате лига“, 2-ри кръг се проведе  в София през 2020 година. Тогава участваха 11  състезателя. Елена Маркова бе първа, Виктория Инковска и Енис Раафет останаха втори, а Василен Дочев и Нелис Раафет останаха на пето място.

От Клуба изказват благодарност за подкрепата на близките и родителите на участниците.

„Идеята и целта на този турнир и на неговия формат е целогодишно практикуванена любимия спорт, повишаване на конкуренцията и качеството на младите каратеки“, заявява Николай Цанев, президент на клуба и организатор на събитието.

В Свищов по време на турнир по карате за купа „Алеко 2021“ троянският карате клуб „Атнес“ се представи с 16 състезатели, които спечелиха 9 медала. Републиканската шампионката Виктория Инковска потвърди класата си  и отново бе първа.

Каратеките от  „Атнес“  ще участват в седми детски спортен празник „Костенурките – нинджа“ на 12.06.2021г.  от 11: 00 часа на площад „Възраждане“ в Троян.  Организатори са Община Троян и Клуба. Много интересни игри и изненади очакват любителите на спорта.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button