Конкурс „Животът е дар – не го погубвай“ в Троян

Конкурс  „Животът е дар – не го погубвай“ е обявен от Община  Троян и ОБКБППМН – гр. Троян   във връзка с Международния ден за борба срещу наркотиците (26 юни).Конкурс "Животът е дар - не го погубвай"

ОбКБППМН (Общинската комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни)  и Община Троян винаги са имали за цел да стимулират талантите на младите хора, особено изправяйки се в борба срещу нещо толкова опасно като наркотиците. Чрез конкурса искат  да  докажат заедно, че подрастващите имат ясна гражданска позиция по важните теми и я изявяват смело, за да допринесат за справянето с проблема.

Допускат се за участие:

Ученици от училищата на територията на общината в две възрастови групи:
I-ва група: от 6 до 8 клас
II-ра група: от 9 до 11 клас

Категории:
– текст /есе, разказ, стихотворение/;
– рисунка, плакат, колаж – без ограничения в техниката;
– презентация

Срок за предаване на творбите:

22.06.2021 г. в стая №12 на Община Троян или на e-mail: bpetrova@troyan.bg като посочите две имена, училище, клас и телефон за връзка.

Най-добрите ще бъдат наградени!

В тази връзка за през месец май 2021 г Община Троян и ОбКБППМН обявиха онлайн конкурс за ученици от училищата на територията на общината на тема: „Наркотиците – илюзии, страдание, престъпност“. Разделите бяха: есе, стихотворение, рисунка, плакат, колаж и презентация. В конкурса участваха 35 ученици. Техните произведения впечатлиха журито със своята оригиналност, с отношение на непримиримост към зависимостите и представляват послание към всички за отричане и недопускане употребата на упойващи вещества. Журито бе в състав: Тотка Станчева – библиотекар при НЧ „Наука – 1870 г.“ – гр. Троян, Бисерка Петрова – секретар на ОбКБППМН и Диана Дренска – гл. специалист в отдел „Образование“ при Община Троян.

Конкурс „Животът е дар – не го погубвай“   – за повече информация на тел. 0878 90 16 25 – Бисерка Петрова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button