Криминална хроника за Троян до 07.05.2021 г.

20–годишен от Троян е задържан за кражба

Криминална хроника за Троян и населените места на територията на общината за периода 01.05-07.05.2021 г.

20–годишен от Троян е задържан в местното районно управление на МВР, по подозрение в съпричастност към извършена кражба на дамска чанта.

На 06 май около 18.30ч. в РУ Троян е постъпил сигнал от 87-годишна жена, че непознат млад мъж, в района на автобусна спирка в града е издърпал дамската й чанта, в която е имало и портфейл със сумата от 25 лева.

Проведени са незабавни издирвателни мероприятия, в резултат на които е задържан 20-годишен местен жител.Отнетата дамска чанта е намерена и иззета по реда на НПК.

На 03 май около 10.45ч в Троян, 75-годишен мъж от с. Добродан при управление на лек автомобил и поради влошаване на здравословното състояние е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво.

Мъжът е откаран за преглед в болница, където е установено, че е с високо кръвно налягане. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен е констативен протокол за ПТП.

На 01май около 22.05ч. в Троян, 28-годишен, неправоспособен мъж от града, при управление на мотоциклет с несъобразена скорост се е ударил в задната част на автомобил «Тойота».

При инцидента е пострадала 22-годишна пътничка от мотоциклета, която е откарана за преглед в болница със сътресение на мозъка и охлузвания по тялото, без опасност за живота. Пробата за алкохол на водачът е отчела 0,5 промила в издишания въздух. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП и констативен протокол за ПТП.

Криминална хроника за Троян завършва с информацията , че през почивните дни на територията на областта са установени трима водачи, които са управлявали МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и 1 водач шофирал след употреба на наркотични вещества.

Образувани 1 бързо и 3 досъдебни производства в РУ МВР Ловеч.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button