Лиляна Кисьова – родена да лети

Лиляна Кисьова – родена да лети, така е озаглавен концертът, който ще се състои музикална вечер, посветена на троянската оперета на 3 юни 2021 г. в салона на НЧ „Наука-1870 г.“ Троян.

Програмата на вечерта включва: премиера на документален филм за знаменитата троянската оперетна актриса ; изпълнения на солисти от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново; изпълнение на Дамски камерен хор при НЧ „Наука-1870 г.“.

Организатори на събитието са Община Троян, НЧ „Наука-1870 г.“ и Инициативен комитет „Музикални празници в Троян – Минко Босев и Лиляна Кисьова“.

Лиляна Василева Кисьова е известна българска оперетна актриса, една от звездите на оперетната сцена от времето на сребърния период на това изкуство. В много оперети партнира на друг виден представител на оперетното изкуство – Видин Даскалов.

Родена е на 3 юни 1928 г. в Троян. Пяла е както в България, така и в чужбина. През 1951 г. става солистка в Държавния музикален театър в София. Изпълнява повече от 80 роли, като едни от най-популярните са тези в „Царицата на чардаша“ „Мамзел Нитуш“, „Веселата вдовица“, „Службогонци“ и други. Наградена е с високи държавни награди.

На 3 юни се навършват 93 години от рождението на Лиляна Кисьова – знаменитата каскадна субретка на музикалната ни сцена от втората половина на ХХ век. Тя си отиде тихо в началото на 2014 година след продължително боледуване. Днес превъзходната актриса е само спомен и легенда – легенда с повече от 70 роли и около 40 години на сцената

Лиляна Кисьова – родена да лети – очакваме Ви на 3 юни 2021 г. (четвъртък) в 19:00 часа в салона на читалището.

ВХОД СВОБОДЕН.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button