Моля, обичайте града си, не го разрушавайте!

Моля, обичайте града си, не го разрушавайте!, това написа в своята страница Донка Михайлова – кмет на община Троян.

С любов беше изградена „Тийн зона“ за троянските тинейджъри(2020) Всичко бе направено с толкова сърдечност и радост от служителите на Държавно горско стопанство Троян и Общината.

Моля, обичайте града си, не го разрушавайте!
 2020

Това бе  част от инициативата на общинската администрация „Малки градски решения“ за създаване на повече красота, радост и удобства в градския интериор“.Площадката бе обзаведена с оригинални дървени мебели, по дизайн и ръчна изработка на Стефан Илковски, а грижата за поддържане на чистота бе поета от ОП „Комунални услуги“.
Идеята е тийнейджърите да имат свой кът в града, където да са с предимство. Кът, който да ползват за своите неформални срещи, който да обживеят по свой вкус и чийто облик да моделират според своите желания и нужди.
За съжаление това премина в откровен вандализъм. Освен обичайните графити, този път върху масите е пален и огън.

По лична инициатива на директора на Държавно горско стопанство – Троян, масите и пейките отново са възстановени в първоначалния си вид.

Доста троянци предсказаха, че както се казва „От ден до пладне “ ще е така приветлива. Явно са познали. На 21.10.2020 г гражданка от Троян показа какво представлява зоната само след седмица след откриването (символично) казано. Няколко месеца след това отново такива прояви.

Няма организация – публична или частна, която да може непрекъснато да отделя финансов и времеви ресурс за възстановяване на подобен тип имущество. Няма кой да следи денонощно за нарушения във всяко кътче на града или да окичи цялото градско пространство с видеокамери.
Отговорността да направим нашия град по-добро място за живеене е обща и затова молим – нека не рушим създаденото с много труд и грижа, за да можем всички да се радваме на една по-приветлива градска среда!

Моля, обичайте града си, не го разрушавайте!

Поомърсиха Тийн зоната в Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button