Момичетата на “Чавдар” със сребро

Момичетата на “Чавдар” Троян до 13 години спечелиха сребро на
регионален турнир по футбол организиран от Българския  футболен съюз  в Царева ливада.

Малките чавдарки бяха втори в надпреварата  , като загубиха един мач от „Етър “ Велико Търново. В групата бяха още с „Янтра“ Габрово и домакините  „Боруна – Царева ливада“. Първите два мача победиха с по 1:0   габровките и домакините.

Най-оспорван бе мачът срещу “Етър“ , в който етърки се наложиха с 3:2, който може да се приравни  като финал на турнира за първото място.

И двата отбора имаха равни шансове. В последната минута Моника Бориславова от „Етър “  вкара победния гол.  Според треньора Димитър Колев  при равен мач победителите щяха да бъдат момичетата от старопрестолната столица  заради по-добра голова разлика, но троянки бяха на крачка от спечелването на Купата.

Момичетата до 13 г. играят на терен с размери 40 на 20 м. , вратите са с размери 3 на 2 м. , не се допускат състезателки с бутони на обувките, тъчовете се изпълняват с ръце и смените са неограничен брой, при спряна игра.

Троянските футболистки играха  отлично и екипно. Пасовете една към друга бяха много точни и головите атаки също бяха много добре обмислени. Това показва едно израстване и придобиване на опит на възпитаничките на покойния бат Сашо и сега Владислав Трифонов и Димитър Колев.

Момичетата на “Чавдар” Троян  ще участват  втурнир за момичета до 15 години в град Русе в края на май месец.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button