Първи места за троянци в Арт фестивал в Ловеч

Първи места за троянски певци, танцьори и инструменталисти в Арт фестивал „Новите звезди на България“ за детско и младежко творчество в Ловеч, който се проведе на 28.05.2021г.

От името на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян взеха участие ВС „Усмивка”, ФА „Траяна” – детски състав, Дейна Илиева от Студия „Гласове”, Цветослав Лазаров и Тихомир Гевезовски от Детска музикална школа (китара).

Сред повече от 100 деца от 10 населени места от Северна България те грабнаха четири златни и един сребърен медал!
Организатори на фестивала са Народно читалище „Бяла Анаста 2016“ и Модна къща Перлита.

Организаторите от НЧ„Бяла Анаста 2016“ – ДТШ, ДТС и ДЮТС „Ловчанче“ поднесоха танцови поздрави към участниците.

Денс формация „НЮ СТАРС“ прие предизвикателството #JerusalemaDanceChallenge с атрактивен флашмоб.
В Арт фестивал „NEW STARS – НОВИТЕ ЗВЕЗДИ на БЪЛГАРИЯ“ участваха деца и младежи от 4 до 18-годишна възраст от три творчески направления: инструменталисти, танцово изкуство, вокално изкуство, разделени на три възрастови групи.
Журито беше в състав: Мариета Славчева – директор на фестивала, организатор на редица национални и международни фестивали и конкурси, Димитрина Дренска – музикален педагог, диригент на Женски църковен хор „Достойно ест“, началник отдел „Култура“ в Община Ловеч, Мартин Желев – режисьор на Мис България, Мис Планет, Малка Мис и Мистър България и много международни и национални конкурси, и Кристиан Костов – председател на журито, хореограф, режисьор, педагог, главен художествен ръководител и хореограф на ТФ „Балкански огън“, Зонален представител за Северозападна България на Съюз на организациите за любителско изкуство.

Поздравления за великолепното представяне на младите таланти от НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян!

Благодарим на община Троян и всички родители на участниците за оказаното съдействие и ангажираност, благодарение на които стана възможно участието на нашите млади таланти в арт фестивала.

Първи места за троянски певци, танцьори и инструменталисти в Арт фестивал „Новите звезди на България“ – видеоРуслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button